Com suposso que ja sabreu tots, ara a gplurv tenim llista de correu, encara que no està albergada al servidor del grup degut a problemes burro-cràtics d’aquesta la nostra meravellosa universitat (jbilbo o marble poden informar millor dels messos que porten demanant que ens obrin el port 25 sense cap resultat possitiu).
Ara cal, doncs, configurar i preparar els nostres equips per a manegar els correus de la llista d’una forma elegant i ordenada en comptes de rebre-ho tot a la bústia d’entrada. Això que sembla una tontería ho entendreu quan a l’estar subscrit a nou o deu llistes força actives amb fins uns 50 correus per día a cadascuna, i ja ni menciono la llista del kernel, on podríem fer gairebé una llista per a cada fil de conversació.
Aquí no ensenyaré a configurar el mutt en general, donat que aquesta sería una tasca titànica que requeriría centenars de planes amb detalls i demès, així que si algú encara no s’ha configurat el seu mutt, pot començar agafant exemples fets d’altra gent i anar combinant opcions fins que s’hi trobi a gust (podeu veure el meu .muttrc com a exemple). Si busqueu al google hi trobareu molts més.
Continúa dins…
Procmail
Bé, la primera cosa a fer és dir-li al procmail quins són els missatges que venen de la llista gplurv i on els ha de deixar. Aquest pas és força senzill:
sergi@ibuc:~$ cat $HOME/.procmailrc
PATH=$HOME/bin: /usr/bin: /bin: /usr/local/bin:.
MAILDIR=$HOME/Correu #aquí possarem el nostre directori d’mboxes
DEFAULT=$MAILDIR/inbox #l’inbox per defecte
LOGFILE=$MAILDIR/from #fitxer de log de missatges rebuts
#aquí filtrarem tots els missatges que portin a la capçalera List-Id la paraula gplurv
#i els enviarem al fitxer mbox $HOME/Correu/llistes/gplurv (segons la variable MAILDIR)
:0
* ^List-Id.*gplurv*
llistes/gplurv
#aquest sería un filtre per a enviar a $HOME/Correu/duplicats els missatges que ens
#arribin duplicats (hi ha gent de la llista que respon malament als missatges XD)
#duplicats
#:0 Wh: duplicates.lock
#* ?formail -D 65536 msgid.cache
#duplicates
Bé, ara que ja tenim els missatges de la llista redirigits al fitxer gplurv, cal crear el directori llistes (el tema del directori és per deixar-ho més ben organitzadet) amb un “mkdir $HOME/Correu/llistes”, recordant substituir “Correu” pel directori que cadascú empri per al correu en la seva configuració del mutt.
En aquest punt ja es podría considerar que tot funciona, donat que amb la dreçera de teclat “c” del mutt ja podem navegar fins al fitxer gplurv i llegir-ne el correu, però és massa treball, i aquí ens agrada fer les cosses el més fàcils i comodes possible.
Mutt
Primer de tot a la nostra llista de “aliases” (alias de direccions de correu per a no haver d’escriure la direcció sencera al enviar un nou correu) la de la llista tal que així:
alias gplurv gplurv
Millor encara que ficar aquest alias dispersat pel fitxer .muttrc sería definir a .muttrc la directiva:
source ~/.mail_aliases
i ficar-hi al fitxer en qüestió tots els alies amb la mateixa nomenclatura d’abans, i un alies per linia (vindría a ser com un include del php).
Bé, ara que ja sabem enviar i rebre, cal poder respondre adecuadament. Hi ha gent que fa un “reply” o un “reply-all”, quan no s’en adonen que el mutt té el seu propi “reply to list”, definit per la dreçera de teclat “L” per defecte. Per a poder respondre adeqüadament, li hem de dir que estem subscrits a la llista gplurv, cosa que és fa així:
subscribe gplurv-membres
Bé, amb això ja podeu començar a donar canya a la llista amb el vostre benamat mutt, i amb una mica de configuració més de la vostra part aconseguireu una comoditat increíble i un entorn molt acollidor i simple per a totes les vostres necessitats de correu.
Dit això nomès em queda la meva reflexió i petició a sac buit final demanant l’impossible: senyors administradors de la URV, no demanem pop3 ni pop-ssl ni apop ni imap, que estaría bé (sobretot algún dels que no envíen les dades en clar), donat que entenem que els hi porta massa temps l’administració de tota la xarxa de la universitat (encara que sería discutible de qui és la culpa de fer servir programari tancat per a dur aquesta tasca), però perque no ens torneu la possibilitat de consultar el correu d’una forma (mutt,pine)que no ens faci perdre el temps amb maraGUIlles i xorrades gràfiques? (no vull ni preguntar quant els hi ha costat el netscape-mail web aquest, deu meu).
Autor: sergi
Precisamente tuve la tentación de instalar procmail y aprender como va para enviar directamente las jodidas “actualizaciones de windows” que tanto abundan ultimamente a la papelera.
Pero me daba pereza. Así que me has ahorrado mucho trabajo 🙂
Y me has sugerido hacer un resumen de dos artículos.
GnuPG en mutt y slrn
XD
David Cifre García
“La vida és una malaltia de transmissió sexual amb un 100% de mortalitat”
siento chafarte el artículo, pero gnupg en mutt se reduce a esta línea:
set pgp_sign_as=”0xBE2AF1FE”
por supuesto cambiando ese “0xBE2AF1FE” por la id de llave propia. Mutt hace el resto (por ahí oigo llorar a los del kmail con su gestor de gpg que necesita casi de un doctorado para instalar y configurar? XD).
si el programari lliure no és la resposta, la pregunta és incorrecta
siento chafarte el artículo, pero gnupg en mutt se reduce a esta línea:
set pgp_sign_as=”0xBE2AF1FE”
por supuesto cambiando ese “0xBE2AF1FE” por la id de llave propia. Mutt hace el resto (por ahí oigo llorar a los del kmail con su gestor de gpg que necesita casi de un doctorado para instalar y configurar? XD).
Y por cierto, ya que en el artículo van incluídas las 3 líneas para el spamassassin, decirle a alguien que escribió hace poco un artículo de bogofilter que spamassassin no solo va por reglas sino que también tiene algorismos bayesianos. Para más info, he puesto un comentario que lo explica en aquella notícia, que ya está fuera de portada.
si el programari lliure no és la resposta, la pregunta és incorrecta
Pues el slrn descomprimes un tgz en tu home, añades una linea a fichero de configuración del slrn y tachan!!!! ya ta
Más fácil que eso ya no se. Luego dicen que este mundo es dificil.
David Cifre García
“La vida és una malaltia de transmissió sexual amb un 100% de mortalitat”
Be, em sembla que li donaré un oportunitat al mutt avui. A veure que tal es porta! (Primer a veure si m’agafa els mails que tinc en el Maildir, que a la seva web posa qeu si, però no se no se…).
Suposo que he d’instalar el fetchmail no? I configurar-lo perque m’envii els mails a procmail…
Pfua… i després està configurar l’exim perque m’envii els mails a través de smtp.correo.yahoo.es…
Em sembla que tinc diversió per rato!
Ale, siau!
El mutt a primera vista semba molt però que molt espartà, i requereix una mica de pràctica i una bona configuració per deixar-ho al gust de cada persona (al principi em tornava boig i prefería mil cops el pine).
Però un cop el tens com t’agrada i agafes soltura és un vici.
L’analogía més propera que hi trobo és amb el vim i el ¿nano?, que aquest últim és més fàcil (apretes ESC i et surt el menú, i es pot escriure tranquilament com als editors tipus gedit i demès), però el vim és molt més xulo un cop aprens com funciona i el configures (per exemple per a poder fer anar el ratolí per a possicionar-te al text i fer scroll amb la rodeta. si, si, al vim en consola, no estic parlant ja de gvim ni altres vims de Xwindows).
—
sergi nuez
si el programari lliure no és la resposta, la pregunta és incorrecta
Res, que he instalat el mutt i he configurat l’exim perque m’envii els mails a través de yahoo, i ja funciona de conya! El vim el domino jejeje ja fa temps que el vaig tindre que aprendre a fer servir per editar cosetes.
Ara a buscar la opció del mutt perque em signi els missatges… a veure la ajuda que diu!
I com a ultim pas, importar els mails dels maildirs del kmail…pero això ja es una altre història 😉
Per cert! He vist imatges del mutt amb uns menus en motif… com s’activen? :O